Samen ondernemen?
Word vandaag nog Peut!


De succesvolle formule van zelfstandige tankhouders. Met uitstekende inkoopcondities en een spaarprogramma dat gegarandeerd zorgt voor meer afzet. Peut pakt het anders aan.

Peut tankstation

Anders denken anders tanken

Peut is meer dan een naam.  Het is een succesvolle formule met ruimte voor lokaal ondernemersschap. Met een eigen, onderscheidend en succesvol loyaltysysteem tank&schenk dat garant staat voor nog meer lokale betrokkenheid en directe groei in liters. Liters die je klanten makkelijk afrekenen met je eigen tankpas. Alles ligt voor je klaar. En je kunt morgen direct beginnen. Laat je overtuigen door je collega's en wordt vandaag nog Peut! 

Lees verder

Jouw tankstation hoort bij ons

Peut is niet van een handelaar of oliemaatschappij. Het is ons merk.
Van jou en mij. En dat onderneemt een stuk prettiger.

Michel Iesberts en Hans van Tol

Peut
Naaldwijk, Bennebroek en Lochem


Michel Iesberts en Hans van Tol

“Bij Peut zijn er geen ingewikkelde protocollen. De pragmatische inslag is precies wat wij als bedrijf ook hanteren. Korte lijntjes en inspelen op lokale ontwikkelingen en behoeftes, dat vinden wij belangrijk!”

Lees verder
Bij Peut zijn er geen ingewikkelde protocollen. De pragmatische inslag is precies wat wij als bedrijf ook hanteren. Korte lijntjes en inspelen op lokale ontwikkelingen en behoeftes, dat vinden wij belangrijk!

Waarom wij voor Peut hebben gekozen? Peut is nostalgisch en vernieuwend tegelijkertijd. Peut gaat weer terug naar de basis. Bij Peut zijn er geen ingewikkelde protocollen. De pomphouder staat weer in zijn recht. Die pragmatische inslag is precies wat wij als bedrijf ook hanteren. Korte lijntjes en inspelen op lokale ontwikkelingen en behoeftes, dat vinden wij belangrijk!

 

Hoe kan nostalgisch dan ook vernieuwend zijn? De lokale focus, en het bijbehorende Tank en Schenk systeem, is zeer vooruitstrevend. Spaarsystemen, stempelkaarten en bonuspassen vind je bij allerlei grote concerns, maar een schenksysteem is echt uniek. De eenvoud waarmee je, zonder klantenpassen en codes, na iedere tankbeurt een lokale vereniging of stichting kunt steunen, maakt Tank en Schenk zeer innovatief.

 

Sinds de geboorte van Peut zijn wij enthousiast over de achterliggende ideologie. Toch hebben wij niet blind voor Peut gekozen. Bij de stations waar de kans tot omkleuring zich voordeed, hebben wij kritisch naar de verschillende mogelijkheden gekeken. Peut bleek voor onze locaties in Naaldwijk, Bennebroek en Lochem de beste optie. De vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen uit de omgevingen van onze drie Peuters bevestigt dat wij de juiste keus hebben gemaakt.

Peut Naaldwijk, Bennebroek en Lochem
Michel Iesberts en Hans van Tol
Michel Iesberts en Hans van Tol Vragen? Bel Michel via
085-0716015

Tom Devilee

Peut
Oegstgeest


Tom Devilee

“Nu een paar jaar verder kan ik het iedere ondernemer aanraden!”

Lees verder
Nu een paar jaar verder kan ik het iedere ondernemer aanraden!

Al jaren was ik aan het wikken en wegen hoe ik een goede invulling kon geven aan mijn tankstation. Het tankstation was voor mij als ondernemer van een autobedrijf geen corebusiness. Ik dacht er aan het onbemande tankstation te gaan verhuren. Al snel kwam ik erachter dat oliehandelaren slechts 2 à 3 cent per liter aan huur wilde betalen.

Gelukkig viel mijn oog op Peut en heb ik besloten lid te worden van de club en het tankstation om te kleuren naar Peut. Doordat we samen ondernemen hoef ik het wiel niet steeds uit te vinden en kunnen we gebruik maken van elkaars expertise. Met een gezellige wijze van exploiteren zorgen we voor veel lokale betrokkenheid. Nu een paar jaar verder kan ik het iedere ondernemer aanraden! Veel vrijheid en een rendement dat ik nooit eerder realiseerde met mijn pomp. Door de overstap steeg de literverkoop in Oegstgeest fors. Dan moet je denken aan een plus van zo’n 20 procent. Onder andere door de ruimere inkoopmarges waardoor we lagere prijzen kunnen hanteren.”

Peut Oegstgeest
Tom Devilee
Tom Devilee Vragen? Bel Tom via
07 15 17 18 91

Charlot en Willem-Bas van Tol

Peut
de Spijk


Charlot en Willem-Bas van Tol

“We ervaren veel ondernemingsvrijheid en de marges op de brandstof zijn interessant.”

Lees verder
We ervaren veel ondernemingsvrijheid en de marges op de brandstof zijn interessant.

“Vanaf het eerste moment had onze vader al het idee om van deze locatie een Peut-tankstation te maken. Wij hebben heel wat partijen uitgenodigd om een voorstel te doen. Peut kwam uiteindelijk voor ons als heel positief en gunstig uit de bus. We ervaren veel ondernemingsvrijheid en de marges op de brandstof zijn interessant.”

“We hebben meer vrijheid om onze eigen ideeën uit te voeren. We zijn niet gebonden aan bepaalde voorwaarden voor de shop of de carwash en kunnen dit naar eigen inzicht inrichten. Dat is een groot voordeel!”

Ook de instelling van Peut past perfect bij de visie die Ototol heeft. “Ons uitgangspunt is om klanten elke dag opnieuw te verrassen met kwalitatief goede producten en leuke acties. In de samenwerking met Peut kunnen we dit meer en meer waarmaken voor onze klanten. Blije ondernemers en blije klanten is waar het bij ons om draait, want dat zorgt ervoor dat onze klanten blijven terugkomen.”

Peut de Spijk
Charlot en Willem-Bas van Tol
Charlot en Willem-Bas van Tol Vragen? Bel Charlot via
085-4891091

Luc en Monique van Riel -Plasmans

Peut
Plasmans


Luc en Monique van Riel -Plasmans

“De eigenwijze uitstraling, het zelf weer ondernemen en het warme contact met de overige Peut ondernem(st)ers maakt het dat we nog steeds blij zijn met onze keuze. ”

Lees verder
De eigenwijze uitstraling, het zelf weer ondernemen en het warme contact met de overige Peut ondernem(st)ers maakt het dat we nog steeds blij zijn met onze keuze.

Door de krachten te bundelen met de leden van DVP is de mogelijkheid ontstaan om rechtsreeks in te kopen bij de raffinaderij. Hierdoor is de tussenhandel eruit gehaald en de marge eerlijker verdeeld om in het concurrentie geweld een antwoord te hebben met de pompprijs en daarbij toch een marge/verdienmodel over te houden.

 

Toch twijfel je om het ‘ontzorgen’ door de tussenhandel los te laten en zelf de zaken te regelen. Tegelijkertijd was het om in de ‘oude’ (tussenhandel-) situatie te blijven op termijn geen optie omdat je simpelweg niet mee kunt. Ondernemen is toch zelf bepalen; wat, wanneer en hoe, wat nu meer dan voorheen mogelijk is.

 

De eigenwijze uitstraling, het zelf weer ondernemen en het warme contact met de overige Peut ondernem(st)ers maakt het dat we nog steeds blij zijn met onze keuze. Daarbij heeft de omgeving positief geageerd op de omkleuring waarbij het Tank&Schenk programma echt een aanwinst is.

 

Peut: Voor en door ondernemers. Alle Peut ondernemers staan open om een eerlijk verhaal te bespreken bij interesse van andere ondernemers. Ga eens langs bij de dichtstbijzijnde Peut station om te proeven of het iets voor je eigen station kan zijn. Geen verkooppraatje door acquisiteurs maar een eerlijk ondernemers verhaal, waar kansen en bedreigingen in beeld gebracht worden en je zelf beoordeeld wat je keuze is!

Peut Plasmans
Luc en Monique van Riel -Plasmans
Luc en Monique van Riel -Plasmans Vragen? Bel Luc via
0135 - 043070

Verdien duizenden euro’s door met collega’s samen te werken en in te kopen!

Peut Abswoude

Samen ondernemen is de basis
van het succes van Peut.

01

Peut is lokaal betrokken


Ruim 40% van alle tankstations in Nederland zijn eigendom van zelfstandige ondernemers. Meestal dragen deze "vrije pompen" een label van een van de grote brandstofmerken. Steeds vaker worden de vrije pompen aan banden gelegd en moeten ze zich houden aan landelijke richtlijnen. En daar wringt nu juist de schoen. Het belang van de grote merken ligt primair bij de wereldhandel. De zelfstandige pomphouder heeft juist een lokale focus en wil binding met haar lokale omgeving. Die wil in kunnen spelen op de omstandigheden in zijn of haar gebied en zelf bepalen wat een goede prijs is. Voor al die ondernemers is er Peut. 

02

Peut is jouw merk


Peut is niet van een brandstofmerk of van een slimme franchisegever. Nee, Peut is van jou. Als lid van De Vrije Pomp heb je de mogelijkheid om het merk te voeren. Peut is een merk dat lef uitstraalt, een tikkie rebels en ondernemend is. Maar ook lekker nuchter en oer-Hollands. Het is geen complete tankstation-formule. Hoe jij invulling geeft aan Peut ligt aan de lokale omstandigheden. We hanteren geen formuleboek voor de shop of carwash en leggen zelfs geen prijsbeleid op. We willen geen prijsvechter zijn, maar als je lage prijzen wil of moet hanteren kan dat. Door de gunstige inkoopvoorwaarden heb je als ondernemer de ruimte om die beslissing zelf te nemen. 

03

Peut is samen sterker


Er zijn al 17 Peut vestigingen. Twaalf ondernemers die al omgekleurd zijn. En daar absoluut geen spijt van hebben. Sterker nog. We helpen elkaar. En natuurlijk ligt er een draaiboek klaar voor de omkleuring. We weten wat het betekent om nieuwe contracten af te sluiten met kaartaanbieders zodat je klanten tankpassen kunnen blijven gebruiken. We weten wie we moeten bellen voor digitale prijsborden, bedrijfskleding en het aanpassen van de luifel. Dit delen we allemaal graag met elkaar. Net zoals onze ervaringen met het succesvolle spaarprogramma tank&schenk. Stap over en je zult merken dat je er niet alleen voor staat. Samen maken we Peut nog succesvoller.  

Interesse in Peut?

Inschrijven kan via info@peut.nl

Wil je nog meer informatie, bel mij of één van mijn collega's
en maak kennis met uw eigen merkformule.

Peut zorgt voor een gezonde marge.
En dat onderneemt een stuk prettiger.

Peut vestigingen

De inkoop van Peut


Eerlijker
We hanteren andere voorwaarden dan de grote oliemaatschappijen. Die werken nog steeds met het verplicht gebruik van de adviesprijs-min inkoopsysteem. Hanteren korte betalingstermijn en weigeren temperatuurcorrectie toe te passen. We hoeven niet uit te leggen dat je hierdoor duizenden euro’s aan omzet misloopt.

Betere condities
Wij kopen direct in bij de raffinaderij wat direct leidt tot de meest gunstige condities: een korte opzegtermijn, een langere betalingstermijn voor ondernemers, levering van brandstof op vijftien graden en inkopen op basis van wereldmarktprijs in plaats van het gewraakte Adviesprijs-min-systeem. Hierdoor ontstaat er een ruimere marge waarvan jezelf kunt bepalen wat je er meedoet. Lagere prijzen hanteren, andere acties initiëren of net even iets meer marge behouden. Het kan.

Vrijheid
Anders dan bij de meeste merkformules ben je niet verplicht om additionele diensten af te nemen. Je hebt alle ruimte en vrijheid om lokale acties op te zetten. En je shop zo in te richten zoals jij dat wilt.

Meer informatie? Stuur een e-mail!

Peut vestigingen


Klik op een locatie voor meer informatie.

Peut Naaldwijk


Kruisbroekweg 3
2671 KT Naaldwijk
0174 628 452

Routebeschrijving

Openingstijden

Ma t/m vrij:
06:00 – 21:00 uur
Za + zo:
08:00 – 20:00 uur

Peut de Spijk


Boyleweg 16
3208 KA Spijkenisse
0852 733 290

Routebeschrijving

Openingstijden

24 uur per dag geopend.

Peut Bennebroek


Rijksstraatweg 3
2121 AA Bennebroek
0235 840 107

Routebeschrijving

Openingstijden

Ma t/m vrij:
07:00 – 21:00 uur
Za:
08:00 – 21:00 uur
Zo:
09:00 – 21:00 uur

Peut Lochem


Tramstraat 36
7241 CK Lochem
0850 716 015

Routebeschrijving

Openingstijden

Ma t/m vrij:
07:00 – 20:00 uur
Za:
08:00 – 20:00 uur
Zo:
10:00 – 20:00 uur

Peut Koper Wervershoof


Dorpsstraat 154
1693 AK Wervershoof
0228 581 214

Routebeschrijving

Openingstijden

Nacht automaat aanwezig

Ma t/m vrij:
07:00 – 20:30 uur
Za:
09:00 – 20:30 uur
Zo:
10:00 – 20:30 uur

Peut Abswoude


Schiestraat 9
2201 AR Noordwijk
0713 643 635

LPG, 24u per dag tanken, verhuur aanhangers
Routebeschrijving

Openingstijden

Tankstation: 24 uur per dag geopend.


Shop:

Ma t/m za:
07:00 – 23:00 uur
Zo:
08:00 – 23:00 uur

Peut Abswoude


’s-Gravendijckseweg 61-91
2201 DH Noordwijk
0713 643 635

CNG, wasstraat, HighSpeed diesel, 24u per dag tanken, verhuur aanhangers
Routebeschrijving

Openingstijden

24 uur per dag geopend.

Peut Moordrecht


Ambachtsweg 40
2841 LZ Moordrecht
0182 370 414

LPG + Wasstraat
Routebeschrijving

Openingstijden

Ma t/m vrij:
06:00 – 21:00 uur
Za:
07:00 – 21:00 uur
Zo:
09:00 – 21:00 uur

Peut Attema


De Draei 1
8621 CG Heeg
0515 443 388

LPG
Routebeschrijving

Openingstijden

24 uur per dag geopend.

Peut Hardenberg


Ir. J.C Kellerlaan 18
7772 SG Hardenberg
0523 262 777

Wasstraat + aanhangers
Routebeschrijving

Openingstijden

Ma t/m vrij:
07:00 – 22:00 uur
Za:
07:30 – 22:00 uur
Zo:
08:00 – 22:00 uur

Peut Coevorden


Europaweg2
7742 PN Coevorden
0524-519209
Routebeschrijving

Openingstijden

Ma t/m za:
07:00 – 22:00 uur
Zo:
08:00 – 22:00 uur

Peut Kreijne


Zevenhuizerstraat 44
3828 BE Hoogland
0334 890 716

Wasstraat
Routebeschrijving

Openingstijden

Ma t/m za:
07:00 – 21:00 uur
Zo:
08:00 – 21:00 uur

Peut Plasmans


Julianastraat 50b
5087 BB Diessen
0135 043 070

Wasstraat
Routebeschrijving

Tankstation: 24 uur per dag geopend.


Shop:

Ma t/m vrij:
07:00 – 20:00 uur
Za:
08:30 – 18:00 uur
Zo:
11:00 – 17:00 uur

Peut Oegstgeest


Rhijngeesterstraatweg 42
2341 BV Oegstgeest
0715 171 891

Wasstraat
Routebeschrijving

Openingstijden

24 uur per dag geopend.

Peut Wierden


Nijverdalsestraat 81
7642 AC Wierden
0546 577009
Routebeschrijving

Openingstijden

24 uur per dag geopend.

Tank & Schenk steunt zowel landelijke
als lokale goede doelen & verenigingen

Ipad

Een volle tank & een
goed gevoel

Peut is lokaal betrokken en laat dat zien met Tank & Schenk. Van iedere liter brandstof die je bij ons tankt gaat er 1 cent naar een goed doel, sportclub,  muziekgroep, of culturele vereniging. Je bepaalt zelf wie jouw bijdrage krijgt via de tablet bij de kassa. Klinkt goed en voelt nog beter. Typisch Peut. Lees meer over Tank & Schenk

video

“Wij verwachten jaarlijks tussen de € 15.000 en de € 20.000 terug te geven aan de samenleving. Dat is toch geweldig!

Peut Abswoude

Samen maak je een groot verschil!

Dit is het totaal aantal Euro’s dat bij alle Tank&Schenk deelnemers is gespaard;

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Peut houdt niet van opsmuk. We vertellen het graag zoals het is. Onze brandstof is pure kwaliteit en voldoet aan alle moderne eisen. ”

Maak van kaartliters je eigen liters met de DVP tankpas


Blije klanten en blije ondernemers is waar het bij Peut om draait. Dus hebben we een tankpas waar je echt blij van wordt. Een pas waarmee je klanten op bijna alle tankstations in heel Nederland kunnen tanken tegen zeer lage kosten. De DVP tankpas is een prachtig middel om je klantenkring te behouden en uit te bouwen. Met onze tankpas heb je de gegevens in eigen beheer en kan je betere marges maken. Verbeter vandaag nog je positie als zelfstandige pomphouder en bindt klanten op een leuke manier aan je bedrijf. We helpen je graag om de kaart aan de man te brengen. Als je daar niet blij van wordt.

Interesse? Stuur een e-mail!
Peut Tankpas